Keto dieta: ką reikia apie ją žinoti?

Kiekvienas savo gyvenime esame išbandę tam tikrą dietą. Vienos yra efektyvesnės, kitos tokių akivaizdžių rezultatų neduoda. Dietos, per kurias reikia badauti, tikrai nėra skirtos kiekvienam, bet ir jų laikytis nėra rekomenduojama, nes jos gali atnešti mažiau rezultatų, bet didesnių sveikatos problemų. Tačiau viena dieta yra veiksminga, per ją galima valgyti gana platų asortimentą, o svarbiausia – kad nereikia jaustis alkanam.

Kodėl verta rinktis Keto dietą?

Galima išvardinti tikrai ne vieną punktą, kodėl Keto dieta turėtų būti pasirenkama:

  • Laikantis tokios dietos, pagrinde reikia valgyti šviežius, natūralius ir sveikus produktus. O toks maistas yra pats geriausias ir labai skanus. Jeigu esate pusfabrikačių mėgėjas, tuomet tokį maistą reikės pamiršti.
  • Šioje dietoje galima atrasti pačių įvairiausių produktų, kurie atstos mums įprastus, nes jų vartoti nėra galima. Kaip pavyzdys gali būti bulvių košė. Jos Keto dietoje būti negali, tačiau ją kuo puikiausiai gali atstoti žiedinių kopūstų košė.
  • Jeigu kiti šeimos nariai tokios dietos laikytis nenori, tai nėra bėda, nes jums pagundų nuo jų valgomo maisto nekils, nes Keto dietai tinkančius produktus galima kuo puikiausiai priderinti prie įprasto maisto.
  • Norint pasiekti gerų rezultatų, nereikėtų užkandžiauti įvairiais skaniais kąsneliais. Jeigu jų nepirksite, vadinasi galėsite sutaupyti ir nusipirkti kažką vertingesnio.

Tai tik keletas pliusų, kuriuos galite įžvelgti, jeigu norite daugiau informacijos, ją galite atrasti formagym.lt

Kaip galima suprasti Keto dietą?

Daugelis bet kokią dietą supranta taip, kad jokio riebaus maisto valgyti negalima, nes būtent nuo jo ir auga svoris. Tačiau ši dieta yra visai kitokia. Pagrindinį maisto racioną sudaro riebalai ir tai yra apie 70 proc. Būtent tokiu būdu organizme yra gaminami ketonai, kurie skatina tirpti riebalus. Dar vienas pliusas, kurį galima įžvelgti laikantis šios dietos yra mažesnis noras valgyti saldumynus. Jeigu tikrai nuoširdžiai tokios dietos laikysitės, pamatysite, kad toks noras iš viso praeis.

Kokios taisyklės galioja Keto dietai?

Jeigu apie toliau išvardintus punktus pagalvosite teigiamai ir manysite, kad tai jums bus įmanoma, vadinasi tokiai dietai esate pasiruošę:

  • Reikia rinktis kaip įmanoma šviežesnius ir neperdirbtus produktus;
  • Produktai, kuriuos renkatės turėtų būti be pridėtinio cukraus, krakmolo, laktozės;
  • Valgyti reikia tik tada, kai pradedamas jausti alkis. Jokiu būdu negalima užkandžiauti;
  • Reikėtų vengti rūkytų gaminių, pieno gaminių ir rafinuotų aliejų.